Szkolenia firmowe w hotelu - nocleg i wyżywienie na miejscu

Szkolenia firmowe w hotelu - nocleg i wyżywienie na miejscu

Szkolenia firmowe to znak naszych czasów. Coraz więcej firm docenia ich niepodważalne zalety. Powstaje również coraz więcej miejsc, które oferują usługi związane ze szkoleniami. Krótkie, jednodniowe szkolenie nie wymaga od organizatorów zbyt wiele pracy i zaangażowania. Wystarczy wybranie odpowiedniej sali oraz znalezienie sprawdzonej firmy cateringowej. Inaczej wygląda sytuacja w przypadku szkoleń kilkudniowych zwłaszcza, tych o charakterze wyjazdowym. Rośnie liczba zadań do zrealizowania i rzeczy do dopilnowania.

Organizatorzy szkoleń wielodniowych bardzo często wybierają hotele, które posiadają zaplecze konferencyjne. Wiele z zadań zostaje wówczas przeniesionych na obsługę hotelową, a organizator szkolenia może mieć wszystko pod kontrolą. Sale konferencyjne w hotelach są coraz bardziej nowoczesne i doskonale wyposażone, a zaplecze noclegowe i gastronomiczne stanowi podstawową zaletę takiego rozwiązania.

Miejsca noclegowe

To bardzo ważna kwestia, bo rolą organizatora szkolenia jest zapewnienie noclegu uczestnikom szkolenia, gdy odbywa się ono daleko od siedziby firmy. Hotele są w stanie zaproponować nam pokoje o rozmaitym standardzie. Uczestnicy zakwaterowani bezpośrednio w miejscu szkolenia nie muszą przejmować się dojazdami i mogą skupić się wyłącznie na kwestiach merytorycznych. Po zakończonych zajęciach mogą udać się od razu do swoich pokoi i odpocząć.

Wyżywienie

Organizując szkolenie kilkudniowe trudno pominąć wyżywienie uczestników. Chodzi zarówno o drobny poczęstunek oraz kawę i herbatę podawane w trakcie przerw, jak i główne posiłki: śniadania, obiady oraz kolacje. Jedzenie powinno być przede wszystkim smaczne i świeże. Restauracja hotelowa ma pełnić również funkcję integracyjną. Będzie przecież miejscem, w którym spotykają się uczestnicy szkolenia w mniej formalnych warunkach. Warto, zatem, aby przyciągała swoim wystrojem i klimatem. Przykładem może być Restauracja pod Kominem w Hotelu Lenart w Wieliczce. Szef kuchni dba o to, aby uczestnicy szkoleń mogli skosztować różnorodnych dań kuchni polskiej oraz kuchni międzynarodowej. Szeroka karta win i innych alkoholi to jej dodatkowy atut. W restauracji do dyspozycji uczestników szkolenia pozostaje również bar. To z kolei idealne miejsce na wieczorny relaks po skończonych zajęciach i zawieranie mniej formalnych znajomości. Pamiętajmy o tym, że pozytywne relacje, które nawiążą się między pracownikami również w niezawodowych sytuacjach, będą przekładać się na bardziej owocną współpracę już na gruncie zawodowym.

Najlepsze miejsca na konferencje i szkolenia kilkudniowe oraz porady dotyczące organizacji wesela i noclegu dla gości.

802 136 459

kontakt@riverrestorationconference2016.pl