Propozycja 5
Koszt – 410zł / osoba

Na przywitanie: lampka wina musującego dla gości i państwa młodych, chleb i sól

Przystawka:

Grillowane krewetki królewskie na szpinaku

Pierwsze danie gorące:

Zupa krem z grzybów leśnych
Polędwiczki duszone w Burbonie
Grillowane filet z kurczaka z chutney z mango
Łosoś z grilla ze szparagami
Cytrynowy pstrąg pieczony
Bitki wołowe w sosie na bazie czerwonego wina
Ziemniaki z wody
Talarki ziemniaczane
Kluski śląskie
Placki ziemniaczane
Bukiet warzyw gotowanych
Sałatka wiosenna z pomidorkami cherry i słodkim dressingiem balsamicznym
Dania mięsne podawane są w ilości 200%

Zimny bufet:
Półmiski wędlin:
Wędliny dojrzewające
Tradycyjna szynka gotowana
Kabanosy
Salami węgierskie
Śliwki i morele pieczone w boczku itp.
Półmiski mięs pieczonych:
Karkówka pieczona w aromatycznych ziołach
Schab pieczony w ,majeranku
Pasztet tradycyjny z żurawiną
Kuleczki mięsne itp.
Półmiski drobiowe z dipem : skrzydełka, paluszki, roladki ze szpinakiem
Deski serów : sery pleśniowe i żółte okraszane owocami i orzechami
Befsztyk tatarski
Ser kozi z szynką dojrzewającą
Melon i gruszka z szynką włoską
Półmiski owoców morza i ryb:
Łosoś wędzony na zimno
Carpaccio z ryby maślanej
Małże
Raki gotowane
Jajeczka przepiórcze z kawiorem
Sushi
Koreczki anchois
Tatar ze śledzia
Tradycyjny śledź w oleju
Jajka różne: faszerowane pastą z awokado, tajską
Mini galaretki drobiowe
Sałatka Cezar z jajkiem i chrupiącym boczkiem
Sałatka krabowa
Sałatka z winogronami i serem kozim
Sałatka z brokułami, jajkiem i rzodkiewką
Sałatka z rukoli z granatem, pomarańczą i orzechami włoskimi
Włoska sałatka caprese

Bufet słodkości:

Patery owoców sezonowych
Wybór ciast domowych: sernik, szarlotka, ciasto z owocami, tortoletka, tarta cytrynowa, ciasta bezowe, brownie itp.
Muffinki bankietowe: z czekoladą, z owocami, czekoladowe, waniliowe, cytrynowe itp.
Słoje pralinek, cukierków, lizaków i innych słodkości
Wybór deserów: panna cotta, tiramisu, pavlova, pucharek z daktylami i ajerkoniakiem itp.
Babeczki z owocami, z kajmakiem, z orzechami itp.
Fontanna czekoladowa z dodatkami : owoce, pianki cukrowe, krakersy, herbatniki itp.

Drugie danie gorące:
Tradycyjny bigos staropolski

Trzecie danie gorące:
Beauf strogonow

Czwarte danie gorące:
Barszcz z krokietem

Tort weselny piętrowy

Alkohol:

Wódka czysta – 0,5l / osoba
Wino białe i czerwone – 1 but./osoba

Napoje zimne i gorące – ilość nieograniczona

Restauracja "Dąbrowa"
Pawłowicka 87-89
51-250 Wrocław
restauracja-dabrowa.pl
tel. 71 330 43 98