Propozycja 3
Koszt – 250zł / osoba

Na przywitanie: lampka wina musującego dla gości i państwa młodych, chleb i sól

Przystawka
Serek kozi w szynce parmeńskiej

Pierwsze danie gorące
Rosół z makaronem lub z kołdunami
Zrazy wołowe zawijane
Kotlet de Volaille
Kotlet schabowy
Mintaj w płatkach migdałów
Ziemniaki z wody
Kluski śląskie
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków
Surówka z marchewki
Surówka z kapusty czerwonej
Mizeria
Deser: panna cotta
Dania mięsne podawane są w ilości 150%

Dania na zimno
Półmiski wędlin:
Wędliny dojrzewające
Tradycyjna szynka gotowana
Kabanosy
Salami węgierskie
Śliwki i morele pieczone w boczku itp.
Półmiski mięs pieczonych:
Karkówka pieczona w aromatycznych ziołach
Schab pieczony w ,majeranku
Pasztet tradycyjny z żurawiną
Kuleczki mięsne itp.
Półmiski drobiowe z dipem : skrzydełka, paluszki, roladki ze szpinakiem
Deski serów : sery pleśniowe i żółte okraszane owocami i orzechami
Łosoś wędzony
Befsztyk tatarski
Śledzik tradycyjny w oleju
Galaretki wieprzowe
Sałatka z krewetkami i awokado
Sałatka firmowa
Sałatka włoska z sosem balsamico
Pikle warzywne
Pieczywo
Owoce

Drugie danie gorące
Zupa gulaszowa węgierska, Beauf Strogonow lub gołąbki w sosie pomidorowym
Trzecie danie gorące
Barszcz z krokietem lub flaczki

Napoje
Kawa, herbata (0,5 l/osoba)
Woda mineralna, sok (0,5 l/osoba)
Coca cola (0,5 l/osoba)

Restauracja "Dąbrowa"
Pawłowicka 87-89
51-250 Wrocław
restauracja-dabrowa.pl
tel. 71 330 43 98