Menu weselne / Propozycja 1

Na przywitanie: lampka wina musującego dla gości i państwa młodych, chleb i sól

Pierwsze danie gorącee:
Rosół z makaronem
Udko pieczone
Pieczeń wieprzowa
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Kluski śląskie
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków
Mizeria

Dania mięsne podawane są w ilości 100%, co oznacza 1 1 porcji / osoba

Dania na zimno:
Półmiski wędlin
Półmiski mięs pieczonych
Galaretki wieprzowe lub drobiowe
Jajka w sosie tatarskim
Śledzik tradycyjny w oleju
Sałatka jarzynowa
Sałatka wiosenna z prażonym słonecznikiem
propozycje menu na wesele 2020
Pieczywo
Owoce

Drugie danie gorące:
Zupa gulaszowa

Trzecie danie gorące:
Barszcz z krokietem

Napoje:
Kawa, herbata
Woda mineralna, ( 0,5 l / osoba )
Sok ( 0,5 l / osoba )

Koszt – 190 zł / osoba


 

Menu weselne / Propozycja 2

Na przywitanie: lampka wina musującego dla gości i państwa młodych, chleb i sól

Pierwsze danie gorącee:
Rosół z makaronem
Kotlet DeVolaille
Kotlet schabowy
Pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
Ziemniaki młode z koperkiem
Kluski śląskie
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków
Mizeria

Dania mięsne podawane są w ilości 150%, co oznacza 1 i 1/2 porcji / osoba

Dania na zimno:
Półmiski wędlin
Półmiski mięs pieczonych
Deski serów : sery pleśniowe i żółte okraszane owocami i orzechami
Jajka w sosie różne
Ryba po grecku
Śledzik tradycyjny w oleju
Befsztyk tatarski
Galaretki wieprzowe lub drobiowe
Sałatka firmowa
Sałatka włoska z sosem balsamico
Pieczywo
Owoce

Drugie danie gorące:
Zupa gulaszowa węgierska lub gołąbki w sosie pomidorowym

Trzecie danie gorące:
Barszcz z krokietem

Napoje:
Kawa, herbata
Woda mineralna, sok ( 0,5 l / osoba )
Coca cola ( 0,5 l / osoba )

Koszt – 220 zł / osoba


 

Menu weselne / Propozycja 3

Na przywitanie: lampka wina musującego dla gości i państwa młodych, chleb i sól

Przystawka:
Serek kozi w szynce parmeńskiej

Pierwsze danie gorącee:
Rosół z makaronem lub z kołdunami
Zrazy wołowe zawijane
Kotlet de Volaille
Kotlet schabowy
Mintaj w płatkach migdałów
Ziemniaki z wody
Kluski śląskie
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków
Surówka z marchewki
Surówka z kapusty czerwonej
Mizeria

Dania mięsne podawane są w ilości 150%, co oznacza 1 i 1/2 porcji / osoba

Dania na zimno:
Półmiski wędlin:
Półmiski mięs pieczonych:
Półmiski drobiowe z dipem : skrzydełka, paluszki, roladki ze szpinakiem
Deski serów : sery pleśniowe i żółte okraszane owocami i orzechami
Ryba po grecku
Befsztyk tatarski
Śledzik tradycyjny w oleju
Galaretki wieprzowe
Sałatka z krewetkami i awokado
Sałatka firmowa
Sałatka włoska z sosem balsamico
Pikle warzywne
Pieczywo
Owoce

Drugie danie gorące:
Zupa gulaszowa węgierska, Beauf Strogonow lub gołąbki w sosie pomidorowym

Trzecie danie gorące:
Barszcz z krokietem lub flaczki

Ciasta domowe – 2 rodzaje

Napoje:
Kawa, herbata
Woda mineralna ( 0,5l / osoba )
Sok ( 0,5 l / osoba )
Coca cola ( 0,5 l / osoba )

Koszt – 270 zł / osoba


 

Menu weselne / Propozycja 4

Na przywitanie: lampka wina musującego dla gości i państwa młodych, chleb i sól

Przystawka:
Carpaccio / żabie udka w pomidorach / serek kozi w szynce parmeńskiej

Pierwsze danie gorącee:
Rosół ( z kołdunami lub z makaronem ) lub zupa krem z brokułów lub szparagów
Polędwiczki wieprzowe duszone w kurkach
Pierś drobiowa z brzoskwinią i żółtym serem
Zrazy wołowe zawijane
Sola na brokułach
Ziemniaki z wody
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Mizeria
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków

Dania mięsne podawane są w ilości 150%, co oznacza 1 i 1/2 porcji / osoba

Dania na zimno:
Półmiski wędlin:
Półmiski mięs pieczonych:
Półmiski drobiowe z dipem : skrzydełka, paluszki, roladki ze szpinakiem
Deski serów : sery pleśniowe i żółte okraszane owocami i orzechami
Łosoś wędzony
Jajka faszerowane różne
Śledzik tradycyjny w oleju
Melon z szynką dojrzewającą
Befsztyk tatarski
Sałatka z krewetkami i awokado
Pikle warzywne
Sałatka grecka
Sałatka ze świeżym szpinakiem i gruszką
Pieczywo
Owoce

Tort weselny piętrowy

Słodki bufet:
Ciasta domowe 3 rodzaje

Drugie danie gorące:
Zupa gulaszowa węgierska / gołąbki w sosie pomidorowy m / Beauf Strogonow

Trzecie danie gorące:
Barszcz z krokietem lub flaczki

Ciasta domowe – 2 rodzaje

Napoje zimne i gorące – ilość nieograniczona

Alkohol – Wódka czysta – do 0,5 l / osoba ( zamiennie na wino )

Koszt – 330 zł / osoba


 

Menu weselne / Propozycja 5

Na przywitanie: lampka wina musującego dla gości i państwa młodych, chleb i sól

Przystawka:
Grillowane krewetki królewskie na szpinaku

Pierwsze danie gorącee:
Zupa krem z grzybów leśnych
Polędwiczki duszone w Burbonie
Grillowane filety z kurczaka z chutney z mango
Łosoś z grilla ze szparagami
Cytrynowy pstrąg pieczony
Bitki wołowe w sosie na bazie czerwonego wina
Ziemniaki z wody
Talarki ziemniaczane
Kluski śląskie
Placki ziemniaczane
Bukiet warzyw gotowanych
Sałatka wiosenna z pomidorkami cherry i słodkim dressingiem balsamicznym

Dania mięsne podawane są w ilości 200%, co oznacza 2 porcje / osoba

Dania na zimno:
Półmiski wędlin
Półmiski mięs pieczonych
Półmiski drobiowe z dipem
Deski serów : sery pleśniowe i żółte okraszane owocami i orzechami
Befsztyk tatarski
Ser kozi z szynką dojrzewającą
Melon i gruszka z szynką włoską
Półmiski owoców morza i ryb
Jajka faszerowane
Jajka z kawiorem
Mini galaretki drobiowe
Sałatka Cezar z jajkiem i chrupiącym boczkiem
Sałatka krabowa
Sałatka z winogronami i serem kozim
Włoska sałatka caprese

STÓŁ STAROPOLSKI

Bufet słodkości

CANDY BAR

Drugie danie gorące:
Tradycyjny bigos staropolski

Trzecie danie gorące:
Beauf strogonowi

Czwarte danie gorące:
Barszcz z krokietem

Tort weselny piętrowy

Napoje zimne i gorące – ilość nieograniczona

Alkohol
Wódka czysta – 0,5l / osoba
Wino białe i czerwone – 1 but / osoba

Koszt – 410 zł / osoba


 

Poprawiny:

 

Danie gorące:
Żurek
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Kapusta zasmażana

+ wszystko to, co zostało z wesela

Napoje
Sok, woda mineralna
Bufet kawowy

Koszt – 65 zł / osoba


Opcje dodatkowe:

• Pokrowce na krzesła z satynowymi wstążkami 9 zł/szt.
Kolory wstążek:
Złoty Pistacjowy Bordowy Różowo-lawendowy Łososiowy

• Stoły okrągłe 10-12 osobowe 100 zł / szt.
• Strefa relaksu 750 zł
• Candy bar 15zł/osoba
• Bufet lemoniadowy 7 zł / osoba


Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Restauracja "Dąbrowa"
Pawłowicka 87-89
51-250 Wrocław
restauracja-dabrowa.pl
tel. 71 330 43 98